Kollapp, hét platform voor talent- en kansenmatching

Kollapp matcht talenten en interesses van jongeren met elkaar én met jeugdwerkinitatieven uit de regio. Kollapp laat daarnaast ook toe om gerichter te communiceren met de doelgroep, efficiënter materiaal te delen, de impact op jongeren te monitoren en de samenwerking onderling te optimaliseren. 

Jeugdwerkorganisaties zijn plekken waar jongeren hun talenten ontwikkelen in spel en experiment. Vanuit Kolle voelden we de nood om de talenten van jongeren in kaart te brengen en deze beter te matchen met regionale organisaties, projecten, expertise, materiaal en aanbod. We willen jongeren op alle mogelijke manieren ondersteunen.
 

Krachten bundelen 

Om Kollapp te realiseren ging Kolle enkele sterke partnerschappen aan. Zo had Formaat – de Vlaamse koepelorganisatie voor jeugdwerk – grote interesse in het project dat ze beschouwen als een inspirerende piloot voor de sector. Formaat steunt het project in tijd en budget, en zorgt na de launch mee voor de uitrol en borging van het initiatief. The Craft, dat recent hun kantoor verhuisde van Gent naar Kortrijk, is private partner. The Craft is een full service digital agency en heeft heel veel zin in dit project. Howest is belangrijke partner in de research en design fase en zal via de Innowiz-methodiek mee relevante input verzamelen. In maart 2022 zal Kollapp uitgerold worden over gans Vlaanderen nadat Kolle het platform ontwikkeld en getest heeft in Zuid-West-Vlaanderen. 

Kollapp wordt gelanceerd op zaterdag 4 maart 2023 in Hangar K, werk je met jongeren en interesse om met het platform aan de slag te gaan? Schrijf je gerust in of neem contact met ons op.